Notice: register_sidebar werd verkeerd aangeroepen. Geen id ingesteld voor de argumenten array voor de "Sidebar" sidebar. "sidebar-1" als standaard ingesteld. De id naar "sidebar-1" handmatig instellen om deze melding te verbergen en de bestaande inhoud van de sidebar te behouden. Bezoek de Debugging in WordPress-pagina voor meer informatie. (Dit bericht is toegevoegd in versie 4.2.0.) in /customers/9/7/8/wonenintoscane.be/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 3606 Woning renoveren | Wonenintoscane

Woning renoveren

Vanop afstand uw woning in Toscane renoveren is niet langer uw zorgenkind

Tijdens uw vakantie in Toscane zijn ze u zeker al opgevallen: de talrijke rustieke boerenwoningen temidden van het prachtige Toscaanse landschap, gekenmerkt door olijfbomen en wijngaarden. Een droom van velen! Alhoewel deze woningen sedert de jaren 70 vooral geliefd zijn bij buitenlanders die onmiddellijk de waarde en de schoonheid ervan in zagen, is er toch nog een zeer groot aantal te koop waarvan het overgrote deel te renoveren is.

 

MEERWAARDE NA RENOVATIE

Natuurlijk vergt het renoveren van een woning op afstand heel wat geduld en brengt heel wat kopzorgen met zich mee maar het heeft enkele belangrijke voordelen en na renovatie heeft het gebouw een enorme meerwaarde. Kortom het is een zeer goede investering!

Een ander voordeel van een te renoveren woning is zondermeer dat u meer voldoening kunt halen uit het feit dat u persoonlijk de beslissingen neemt met betrekking tot bijvoorbeeld de indeling van het huis, de afwerkingsmaterialen, de tuinaanleg, …

 

Een ander belangrijk voordeel is het prijskaartje. De aankoop van een te renoveren woning ligt een stuk lager dan die van een reeds gerenoveerde woning.

In Toscane varieert de prijs van een reeds gerenoveerde woning van 1500 € tot 5000 € per m2.

Een te renoveren woning echter varieert van 800 € tot 2300 € per m2.

Als U weet dat de gemiddelde prijs voor renovatiewerken ongeveer 1200 € per m2 bedraagt dan komen we voor een woning van 200 m2tot volgende vergelijking:

Gerenoveerde woning            aankoop          1.000.000 €

Te renoveren woning              aankoop          460.000 €

Renovatie                                                            240.000 €

Totaal                                                                   700.000 €

Dat wil zeggen een prijsbesparing van ongeveer 300.000 € of bijna 30%

 

RENOVEREN OP AFSTAND

Zoals eerder vermeld vergt het renoveren van een woning op afstand heel wat geduld en brengt heel wat kopzorgen met zich mee. Aan wie vertrouwt u het projekt, de renovatie en de opvolging der werken toe? U kunt natuulijk uw woning blindelings toevertrouwen aan een plaatselijke architekt, ingenieur en aannemer en hopen dat alles zonder problemen in orde komt.

Al vlug zult u echter merken dat u een grote vergissing hebt begaan!

Doordat u de Italiaanse taal of beter het plaatselijk dialect niet kent, blijkt het onmogelijk om te comuniceren met de architekt. De misverstanden stapelen zich op, de voorziene einddatum wordt steeds maar opnieuw aangepast en het budget wordt overschreden. Al snel draait uw droom uit op een nachtmerrie.

Al deze problemen kunnen verholpen worden als u met een plaatselijke nederlandstalige ingenieur werkt die de taal en de plaatselijke gewoontes kent, die een lange ervaring heeft in Toscane inzake renovatie en nieuwbouw. Iemand die beroepsmatig dagelijks met gespecialiseerde aannemers werkt waardoor echte vertrouwensrelaties zijn ontstaan. Hierdoor worden dan ook onaangename verrassingen uitgesloten.